Zibalų seniūnija

Zibalų seniūnija yra Širvintų rajono šiaurės rytuose. Seniūnijos centras – Zibalų miestelis. Seniūnijoje yra 48 kaimai, didesni iš jų: Kiaukliai, Šešuolėliai I, Anciūnai. Istoriniuose šaltiniuose Zibalai minimi nuo XVII a. Tuomet ši bajoriška sodyba ir kaimas priklausė Staškūniškio dvarui (medinis jo pastatas išlikęs iki šių dienų).

Zibalų seniūnija yra Širvintų rajono Šiaurės Rytuose. Seniūnijos teritorija užima 13 876 ha plotą. Seniūnijos centras – Zibalų miestelis. Seniūnijoje yra 48 kaimai ir septyni viensėdžiai. Seniūnijoje esantys didesni kaimai – Kiauklių k., Anciūnų k., Šešuolėlių I k., Šešuolėlių II k., Beivydžių k., Zibalų k. 2022 m. sausio 1 d. seniūnijoje gyvenamąją vietą deklaravo 1 043 gyventojai.

Seniūnijoje yra trys bažnyčios: Kiauklių Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčia, Šešuolėlių Švč. Mergelės Marijos, Visų malonių Tarpininkės bažnyčia ir Zibalų Šv. Jurgio bažnyčia. Yra šešerios veikiančios kapinės. Taip pat Zibalų seniūnijos teritorijoje yra penki dvarai: Šešuolėlių I, Levaniškio, Gaidelių, Staškūniškio ir Šešuolėlių II.

Scroll to Top